抹茶アフォガードの作り方
Recipe:Matcha Affogato↓English↓
鮮やかなグリーンが見た目にも美しい抹茶アフォガート。抹茶の濃さと量はお好みで調整してもOKです。バニラアイス以外でも、色々なお好みのアイスにしたり、食べ進めながら追い抹茶をして楽しむこともできます!
~材料~
①バニラアイスクリーム(適量)
②抹茶 2g
③お湯 30cc
~作り方~
1.茶碗やコップに抹茶を2g入れ、お湯(90℃)を少々注ぎ入れ、ペースト状にしてから残りのお湯を注ぎます。
※抹茶は先に茶こしなどでふるっておくと、さらにダマになるのを防げます。
2.小さな泡立て器でよく混ぜます。※茶筅でもOK
3.お好みの量をアイスにかければ、完成。
▼抹茶はプロフィールリンクからどうぞ
@tea_shimodozono
A recipe using KEIKO brand Matcha product! Make matcha desserts effortlessly and enjoy your break time!
~INGREDIENTS~
①Vanilla ice cream Desired amount
②Matcha 2g
③Hot water 30cc
~HOW TO MAKE MATCHA AFFOGATO ~
1. Add matcha powder to a bowl. Add a few drops of hot water and whisk to make into a paste first, then pour the rest of the hot water.
※Sift matcha beforehand to prevent from getting clumpy.
2. Mix matcha until all the lumps are gone until smooth.
3. Pour matcha over ice cream!